EmailFacebookLinkedIn

Overstappen BOL naar BBL

Overstappen BOL naar BBL

Volg je een BOL-opleiding en merk je dat de zorg echt iets voor jou is? Maar leer jij liever vanuit de praktijk?

Binnen BrabantZorg is het geen probleem om de stap te maken van een BOL- naar een BBL-opleiding, ook niet als je de stage niet binnen BrabantZorg hebt gevolgd. Op elk moment is het mogelijk deze stap te maken waarbij we uiteraard eerst met elkaar in gesprek gaan over wat passend is.

De opleidingen die je via BrabantZorg kunt volgen zijn zowel op mbo- als hbo-niveau:

Volg je een BOL-opleiding en merk je dat de zorg echt iets voor jou is? Maar leer jij liever vanuit de praktijk?

Binnen BrabantZorg is het geen probleem om de stap te maken van de BOL naar een BBL opleiding, ook niet als je de stage binnen je BOL opleiding niet binnen BrabantZorg hebt gevolgd. Op elk moment is het mogelijk deze stap te maken waarbij we uiteraard eerst met elkaar in gesprek gaan over wat passend is.

De opleidingen die je via BrabantZorg kunt volgen zijn zowel op MBO als HBO niveau:

Niveau 2 (helpende zorg & welzijn)
Niveau 3 (verzorgende individuele gezondheidszorg)
Niveau 4 (verpleegkundige)
Niveau 6 (HBO-verpleegkundige)

 

Na ons gesprek met jou gaan we in overleg met het ROC of Hogeschool en bespreken we de overstap waarbij je studievoortgang een rode draad is.

  • Niveau 2 (helpende zorg & welzijn)
  • Niveau 3 (verzorgende individuele gezondheidszorg)
  • Niveau 4 (verpleegkundige)
  • Niveau 6 (HBO-verpleegkundige)

Na ons gesprek met jou gaan we in overleg met het ROC of Hogeschool en bespreken we de overstap waarbij je studievoortgang een rode draad is.

Begeleiding

Tijdens je BBL-opleiding word je op de werkvloer ondersteund door een ervaren studentbegeleider, en kent elke regio binnen BrabantZorg een team van praktijkopleiders.

Studentbegeleider

Jij hebt zelf de regie over je leerdoelen waarbij de studentbegeleider je coacht en begeleidt binnen het zorgteam. In leersituaties ondersteunt de studentbegeleider je waarbij je de ruimte krijgt om zélf ervaring op te doen.

Praktijkopleider

De praktijkopleider is verantwoordelijk voor het leerproces binnen de zorgteams en faciliteert hen en de studentbegeleiders om jou op de juiste wijze te begeleiden. De praktijkopleider verbindt ook het ROC of de hogeschool met de studentbegeleiders en volgt je leerproces op afstand zodat je door kunt met leren in een andere omgeving met andere doelgroepen wanneer je hier klaar voor bent.

Ook staat het team praktijkopleiders voor je klaar om vragen te beantwoorden buiten je zorgteam om.

Interesse om over te stappen?

Neem contact op met BBL-recruiter Rosan Voets, via 06-51686763 of stuur een e-mail naar werkenbij@brabantzorg.eu.

BrabantZorg, elke dag zo fijn mogelijk

We ondersteunen cliënten bij het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van hun eigen leven. We kijken naar wat iemand nog zelf kan, wat zijn of haar naasten en omgeving kunnen betekenen en we voegen daar tot slot onze deskundigheid en aandacht aan toe.

BrabantZorg 2021

BrabantZorg.eu

Privacy

Cookies