EmailFacebookLinkedIn

BrabantZorg in Boekel

  

 

Sint Petrus

Wonen, Zorg en ontmoeting samen op één plek

  

Sint Petrus is een waar wijkontmoetingscentrum midden in Boekel met de winkelstraat vlakbij. In het restaurant is iedereen welkom voor een warme maaltijd of voor een kop koffie en een praatje. En in het eigen bos van anderhalve hectare met prachtige wandelpaden, een vrolijke dierenwei en comfortabele picknickplaatsen, kan iedereen een wandelingetje maken. 

In Sint Petrus  komen wonen, welzijn, diensten en zorg in één gebouw bij elkaar. Er komen mensen naar de dagbesteding. Thuiszorgteams ondersteunen vanuit het gebouw mensen in hun thuissituatie. Er is een kinderdagverblijf en een prikpost.

 

Mentaliteit van aanpakken

Bewoners vinden in Sint Petrus een beschutte leefomgeving. Zij hebben geleefd volgens hun eigen inzicht en daar proberen we zo goed mogelijk op aan te sluiten. Daarvoor werken we samen met mantelzorgers, familie en vrienden. Zij weten immers als geen ander wat hun dierbaren prettig vinden en hoe wij hun leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan. Dit past bij de zelfstandigheid van de Boekelnaren en hun mentaliteit van aanpakken.

Afleiding

In Sint Petrus halen we zoveel mogelijk de samenleving naar binnen. Er is een natuur-, een heemkunde-, een biljart- en een muziekvereniging, er worden cursussen gegeven en is er een programma ‘fit terwijl u zit’. Dit alles kunnen we alleen maar mogelijk maken dankzij een grote groep vrijwilligers.

Alle activiteiten en verenigingen staan ook open voor mensen van buiten. Dat biedt allerlei mogelijkheden voor een gezellige ontmoeting en zorgt voor afleiding. Zo verrijken we elkaar vanuit verschillende achtergronden. En dat voelt goed!

 


     In het kort

 

 

 

150
Enthousiaste collega's

 

 

 

240

Betrokken vrijwilligers

 

 

 

1

Locatie

  

 

Zorgaanbod

 

BrabantZorg, elke dag zo fijn mogelijk

We ondersteunen cliënten bij het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van hun eigen leven. We kijken naar wat iemand nog zelf kan, wat zijn of haar naasten en omgeving kunnen betekenen en we voegen daar tot slot onze deskundigheid en aandacht aan toe.

 

©2022 BrabantZorg

 

BrabantZorg.eu

Privacy

Cookies