EmailFacebookLinkedIn

BrabantZorg in Geffen

 

De Heegt

Veilig, knus, dorps en warm

  

In hartje Geffen, vlak bij de kerk, ligt De Heegt. Het is een huis met een authentiek dorpskarakter. Veilig, knus en warm. Veel bewoners komen uit de omgeving van Geffen. Zij  kennen elkaar en wij kennen hen. Dat maakt de betrokkenheid groot en zorgt voor een geborgen, ontspannen en huiselijke sfeer.

Compleet gerenoveerd

De Heegt is in 2021 compleet gerenoveerd. Bewoners hebben een appartement met eigen sanitair en een keukentje waar ze zelf koffie of thee kunnen zetten. 

Op de begane grond wonen ouderen die vanwege lichamelijke problemen niet meer zelfstandig kunnen wonen. Er is een mooie binnentuin met vogels en een groot terras. De eerste verdieping is gereserveerd voor ouderen met dementie. Zij beschikken over een riant dakterras. Dankzij leefcirkels genieten alle bewoners van veel bewegingsvrijheid. Zij kunnen zich op een veilige manier in en rondom de Heegt bewegen.  

Op iedere verdieping is een gezellige huiskamer. Daar worden verse maaltijden bereid en activiteiten georganiseerd. Bewoners komen er graag om samen te eten, koffie te drinken, een praatje te maken of om deel te nemen aan activiteiten. Vrijwilligers organiseren er activiteiten zoals geheugengym, bloemschikken, kaarten maken. Dat zorgt voor reuring in de tent. 

Samen kijken wat nodig en mogelijk is

Wij stemmen de zorg zoveel mogelijk af op de wensen en mogelijkheden van de bewoners. Samen kijken we wat mogelijk en nodig is. We vinden het belangrijk wat iemand zelf kan en leggen daar de nadruk op. Want het is fijn als bewoners zoveel mogelijk hun vertrouwde leven kunnen voortzetten. Daarvoor zetten wij ons in. Dat doen we graag samen met mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen. Zij weten immers als geen ander wat er nodig is om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan. Samen komen we verder.

 


     In het kort

 

 

 

55
Enthousiaste collega's

 

 

 

35

Betrokken vrijwilligers

 

 

 

1

Locatie

 

 
 

Zorgaanbod

  

 

Elke dag zo fijn mogelijk

We ondersteunen cliënten bij het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van hun eigen leven. We kijken naar wat iemand nog zelf kan, wat zijn of haar naasten en omgeving kunnen betekenen en we voegen daar tot slot onze deskundigheid en aandacht aan toe.

 

©2022 BrabantZorg

 

BrabantZorg.eu

Privacy

Cookies