EmailFacebookLinkedIn

BrabantZorg in Oss

 

 

Corte Foort

Bewoners kunnen het leven dat ze leefden zoveel mogelijk voortzetten

Corte Foort in Oss is er voor mensen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Op Corte Foort kunnen bewoners hun leven dat ze leefden, voordat ze hier kwamen wonen, zoveel mogelijk voortzetten. Onze medewerkers ondersteunen hen hierbij door verbindingen te leggen met bewoners, familie, contactpersonen, professionele ondersteuners en vrijwilligers. Ieders persoonlijke geschiedenis en wensen in heden en toekomst zijn altijd een belangrijk onderdeel van gesprek. Op de eerste etage is er een mooie, grote belevingsgerichte daktuin met verschillende zitjes, wandelpaden, vlinderstruiken, fruitboompjes, een kruidentuin, gekleurde bloemen én rustgevende waterornamenten. Omgeven door heerlijke geuren, kleuren en smaken kan men een wandeling maken en op verschillende plekken genieten van de buitenlucht.
Klik hier voor meer informatie over deze locatie >


 

De Ruwaard

Een echte Osse stadslocatie, met een gezellig buurtkarakter

Een echte Osse stadslocatie, met een gezellig buurtkarakter. Zo mogen we de Ruwaard, in het midden van de gelijknamige Osse wijk De Ruwaard, gerust noemen. Mensen met allerlei soorten zorgvragen kunnen er terecht, zowel met lichamelijke als met psychische klachten. De Ruwaard wil een tolerant huis zijn. Ongeacht afkomst, cultuur, religie of seksuele geaardheid: iedereen is welkom. Veel bewoners komen uit Oss of hebben familie in de stad wonen. Velen hebben een arbeidzame band met Oss. De Ruwaard staat midden in de wijk. 
Klik hier voor meer informatie over deze locatie >

 

De Wellen

Gastvrij en tolerant

De Wellen ligt dicht bij het stadscentrum en De Grote Kerk in Oss. Gastvrij en tolerant: dat zijn de sleutelwoorden van het woon-zorgcentrum. Met een open sfeer die past bij Oss heeft De Wellen letterlijk meerdere ingangen. Ouderen met lichamelijke beperkingen of dementie vinder er een sociale en veilige woonomgeving. Maar ook voor ouderen die zijn aangewezen op intensieve zorg of die juist zelfstandig en beschut willen wonen, blinkt De Wellen uit in mogelijkheden. Elke afdeling heeft een eigen huiskamer waar je gezellig koffie drinkt. De Wellen biedt ouderen en hun familie volop keuze; kleinschalig wonen, wonen op een afdeling, in een serviceappartement? Het is allemaal mogelijk. De Wellen heeft daarnaast ook een woongroep voor islamitische ouderen. Vanuit De Wellen wordt ook thuiszorg geleverd. 
Klik hier voor meer informatie over deze locatie >

 

 

 

Katwijk

Bij binnenkomst valt direct de warmte op

Katwijk is een verzorgingshuis dat pal tegen het gezellige centrum van Oss ligt. Sinds in 2008 het nieuwe pand in gebruik werd genomen, is de overgang naar verpleeghuis ambitieus ingezet. Bij binnenkomst valt direct de warmte op. Katwijk heeft veel ervaring met dementerende ouderen; zij vormen een groot deel van de totale bewonersgroep. Bijzonder is dat de groepen erg klein zijn, namelijk zes mensen. Voor de andere bewoners leveren we zorg op maat. Wat Katwijk speciaal maakt, is dat al deze mensen een eigen appartement hebben. Even samen een terrasje pikken of een winkel in? Het kan zomaar. 
Klik hier voor meer informatie over deze locatie >

 

 

Loovelt

Ouderen met psychiatrische problemen worden in Loovelt opgevangen

Loovelt in Oss neemt binnen BrabantZorg een unieke plaats in: het richt zich op een speciale groep mensen, namelijk ouderen met een psychiatrische achtergrond. Ouderen met psychiatrische problemen die bij ander instellingen zijn ‘uitbehandeld’, worden in Loovelt opgevangen. De helft van de bewoners heeft zo’n verleden en woont verspreid door het huis. Dankzij extra zorg kunnen zij lang op Loovelt blijven wonen. Ze doen aan gymnastiek, spinning, schilderen, tekenen en spelletjes. Er is een creatieve club, een wandelgroep en regelmatig is er een soosavond. Ook bezoekers van de aanleunwoningen zijn er welkom. Loovelt biedt ook thuiszorg aan ouderen die zelfstandig wonen in de wijk. Kinderen van basisscholen in de buurt komen een paar keer per jaar op bezoek en maken dan bijvoorbeeld kunstwerken of bakken appelflappen. Andersom gaan bewoners regelmatig voorlezen op school.  
Klik hier voor meer informatie over deze locatie >


     In het kort

 

 

 

750
Enthousiaste collega's

 

 

 

550

Betrokken vrijwilligers

 

 

 

5

Locaties

 

 

 

Elke dag zo fijn mogelijk

We ondersteunen cliënten bij het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van hun eigen leven. We kijken naar wat iemand nog zelf kan, wat zijn of haar naasten en omgeving kunnen betekenen en we voegen daar tot slot onze deskundigheid en aandacht aan toe.

 

© 2021 BrabantZorg

 

BrabantZorg.eu

Privacy

Cookies