EmailFacebookLinkedIn
 

BrabantZorg in Erp

 

Simeonshof

Het baken van de Erpse gemeenschap

  

Simeonshof is een baken in de Erpse gemeenschap, letterlijk achter de kerk en dicht bij de  winkels. In het restaurant kunnen bewoners en passanten dagelijks terecht voor een heerlijke maaltijd, een smakelijke lunch of een kop koffie. En natuurlijk ook voor een gezellig praatje. Iedereen proeft er de sfeer en de dorpse mentaliteit die Wim Sonneveld in Het Dorp bezong.


Open deuren

Simeonshof is een woonzorgpark met grote appartementen, verdeeld over een hoofdlocatie en twee fraaie dorpsvilla’s. De bewoners wonen er zelfstandig en maken daarbij gebruik van de faciliteiten die Simeonshof biedt. 

Er zijn ook twee kleinschalige woningen voor ouderen met dementie. Deze bewoners houden zoveel mogelijk zelf de regie over hun leven. Ze behouden hun sociale contacten en blijven deel uitmaken van de maatschappij. Wij sluiten aan bij de mogelijkheden van hun netwerk zoals familie, vrienden en buren. Zoals ze dat altijd gewend waren.

Via domotica zijn op een veilige en verantwoorde wijze alle deuren in de woningen open. Zo kunnen bewoners vrij bewegen binnen het gebouw. Daarmee is het mogelijk dat mensen zo gewoon mogelijk nog lang samen kunnen blijven wonen, ook bij een toenemende zorgvraag.

Kleurrijke ontmoetingen

Simeonshof is het maatschappelijk middelpunt in het dorp. Bewoners, vrijwilligers en bezoekers ontmoeten elkaar bij activiteiten zoals bloemschikken, koken, spelletjes, de wandelvereniging en de geheugentraining. Al deze activiteiten zijn mogelijk dankzij de inzet van familie, vrienden, kennissen en vrijwilligers. Het zorgt voor levendigheid en kleurrijke ontmoetingen, waarbij iedereen zichzelf mag zijn. 

Met diverse activiteiten proberen we eenzaamheid te voorkomen. Daar zetten we ons samen voor in. Want samen komen we verder.

 


     In het kort

 

 

 

70
Enthousiaste collega's

 

 

 

120

Betrokken vrijwilligers

 

 

 

1

Locatie

 

 
 

Zorgaanbod

 

Elke dag zo fijn mogelijk

We ondersteunen cliënten bij het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van hun eigen leven. We kijken naar wat iemand nog zelf kan, wat zijn of haar naasten en omgeving kunnen betekenen en we voegen daar tot slot onze deskundigheid en aandacht aan toe.

 

©2022 BrabantZorg

 

BrabantZorg.eu

Privacy

Cookies