EmailFacebookLinkedIn

BrabantZorg in Nuland

 

Martinushuis

Een vaste waarde in het dorpsleven van Nuland

  

Martinushuis is een kleine woonzorglocatie met een echt dorps karakter. Het gebouw ligt in hartje Nuland met winkels op loopafstand. Voor de deur ligt een jeu de boules-baan, waarvan bewoners én de buurt graag gebruik maken.


In het Martinushuis wonen ouderen die vanwege lichamelijke problemen of dementie zorg nodig hebben. En als de zorgzwaarte toeneemt, zoeken we naar oplossingen zodat  bewoners kunnen blijven wonen. Zo nodig zetten we slimme technologie in, zodat iedereen zich veilig en vrij in en om het gebouw kan bewegen.

Op de eerste verdieping wonen mensen met dementie. Zij hebben een eigen kamer en er is een gezamenlijke huiskamer. Daar zorgt een gastvrouw voor gezelligheid en maaltijden, huiskat Beertje ligt er te spinnen, een pan soep staat te pruttelen op het fornuis en ‘s avonds zitten bewoners in pyjama voor de televisie. 

Vertrouwde leven voortzetten

Wij vinden het belangrijk dat bewoners de regie over hun leven kunnen behouden. Daarom kijken we welke zorg nodig is en wat de dag de moeite waard maakt. Zoals een van de bewoners, een oud buschauffeur, die regelmatig een dagje meerijdt op een bus. Het is fijn als bewoners zoveel mogelijk hun vertrouwde leven kunnen voortzetten. Daarvoor zetten wij ons in. Dat doen we graag samen met mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen. Zij weten immers als geen ander wat er nodig is om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan. 

Martinushuis vervult een belangrijke functie in het dorp. Buurtbewoners kunnen er dagelijks aanschuiven voor een verse warme maaltijd. In de ontmoetingsruimte organiseren vrijwilligers activiteiten waarbij ook ouderen uit de omgeving van harte welkom zijn. Zo stimuleren we dat bewoners actief blijven en anderen ontmoeten.  Samen komen we verder.

 


     In het kort

 

 

 

40
Enthousiaste collega's

 

 

 

40

Betrokken vrijwilligers

 

 

 

1

Locatie

  
 

Zorgaanbod

  

 

Elke dag zo fijn mogelijk

We ondersteunen cliënten bij het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van hun eigen leven. We kijken naar wat iemand nog zelf kan, wat zijn of haar naasten en omgeving kunnen betekenen en we voegen daar tot slot onze deskundigheid en aandacht aan toe.

 

©2022 BrabantZorg

 

BrabantZorg.eu

Privacy

Cookies