EmailFacebookLinkedIn

BrabantZorg in Schaijk

 

Dijkstaete

Een kleinschalige woonomgeving voor mensen met het syndroom van Korsakov

Binnen BrabantZorg vormt Dijkstaete een absoluut uniek huis. Het vervult op nationaal niveau zelfs een voorlopersrol. In Dijkstaete wonen mensen met het syndroom van Korsakov in een kleinschalige woonvorm. Overmatig gebruik van alcohol in combinatie met een slecht voedingspatroon kan leiden tot dit syndroom. Door de blijvende beschadiging van de hersencellen is voor mensen die aan dit syndroom lijden zelfstandig wonen en leven vaak niet meer mogelijk. Met het kleinschalig wonen in Dijkstaete bieden we deze kwetsbare groep mensen een veilig en vertrouwd thuis. Klik hier voor meer informatie over deze locatie >


 

Nieuwe Hoeven

De Brabantse gastvrijheid is voelbaar bij binnenkomst

In Nieuwe Hoeven wonen ouderen met geheugenproblemen in kleinschalige huiselijke woongroepen. Bewoners worden zoveel mogelijk bij het huishouden betrokken. Er wordt vers gekookt, veelal met natuur- en streekproducten. Er is een fruittuin met (kruis)bessen en frambozen en de prachtige omgeving nodigt uit voor een wandeling in de natuur. 

Wij zetten ons ervoor in dat bewoners, ondanks beperkingen, hun vertrouwde leven zoveel mogelijk kunnen voortzetten. Klik hier voor meer informatie over deze locatie >

 

Vierhoven

Wonen in het dorp biedt de mogelijkheid voor vertrouwde activiteiten

Wonen in een dorpscentrum krijgt een extra dimensie in Vierhoven, een kleinschalig woonzorgcomplex voor mensen met geheugenproblemen. In vier woningen leven bewoners met dementie in kleine groepen, veilig en vertrouwd. Aan de ambiance is veel aandacht besteed. De inrichting is op elkaar afgestemd qua kleur en materiaalgebruik. Elke woning heeft prachtige balkons met meubilair. Er is ook een gezamenlijke tuin. In Vierhoven woon je met allure! 
Klik hier voor meer informatie over deze locatie >


     In het kort

 

 

 

370
Enthousiaste collega's

 

 

 

150

Betrokken vrijwilligers

 

 

 

3

Locaties

 

 

 

BrabantZorg, elke dag zo fijn mogelijk

We ondersteunen cliënten bij het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van hun eigen leven. We kijken naar wat iemand nog zelf kan, wat zijn of haar naasten kunnen en voegen daar tot slot onze deskundigheid en aandacht aan toe. 

 

©2022 BrabantZorg

 

BrabantZorg.eu

Privacy

Cookies