EmailFacebookLinkedIn

BrabantZorg in Zaltbommel

 

 

De Wielewaal

Levendig en sfeervol

Even buiten het centrum van Zaltbommel, aan de rand van het park, ligt De Wielewaal. De levendige en gemoedelijke sfeer van ‘Bommel’, zoals de plaats in de volksmond heet, heerst ook in het huis. Familie en vrienden die op bezoek komen krijgen er het gevoel ‘thuis’ te komen. En dat voelt goed.

Vertrouwd leven voortzetten

In De Wielewaal zijn drie etages waar mensen zo zelfstandig mogelijk wonen. Bewoners hebben een appartement met toilet, douche en een keukenblok. Op iedere etage is een gemeenschappelijke ruimte waar enkele uren per dag een gastvrouw aanwezig is. Hier kunnen bewoners terecht om elkaar te ontmoeten of voor extra begeleiding en ondersteuning. 

Daarnaast zijn er in De Wielewaal drie kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie en/of lichamelijke beperkingen. Bewoners hebben er een eigen kamer en iedere woning heeft een gezamenlijke huiskamer met een eigen leefsfeer en inrichting. 

Wij proberen ervoor te zorgen dat bewoners zoveel mogelijk hun vertrouwde levensritme voort kunnen zetten. Dat doen we graag samen met familie, vrienden en vrijwilligers. Zij weten immers als geen ander wat hun dierbaren daarvoor nodig hebben.

Open voor iedereen

De Wielewaal is een open huis. Restaurant De Bommel In ligt vlak naast de entree. Hier komen bewoners om te genieten van ontbijt, lunch, een warme maaltijd of om gezellig met bezoekers even koffie te drinken. Ook worden hier regelmatig grotere activiteiten georganiseerd zoals kienen, bloemschikken, koersbal. In De Bommela worden kleinschalige activiteiten georganiseerd zoals muziek, braintrainer of een knuffeldierenochtend. 

In De Wielewaal is iedereen welkom om deel te nemen aan activiteiten. Dankzij de inzet van familie, vrienden en een groot aantal vrijwilligers kunnen we de verbinding met de gemeenschap van Zaltbommel maken.


     In het kort

 

 

 

110
Enthousiaste collega's

 

 

 

110

Betrokken vrijwilligers

 

 

 

1

Locatie

 

 
 

Zorgaanbod

  

 

Elke dag zo fijn mogelijk

We ondersteunen cliënten bij het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van hun eigen leven. We kijken naar wat iemand nog zelf kan, wat zijn of haar naasten en omgeving kunnen betekenen en we voegen daar tot slot onze deskundigheid en aandacht aan toe.

 

© 2022 BrabantZorg

 

BrabantZorg.eu

Privacy

Cookies